Domeinnaam verhuizen zonder downtime

Als je een domeinnaam verhuist, wil je dat alles blijft werken. Starthosting regelt de verhuizing van de domeinnaam voor je. Je website, e-mail en andere diensten verhuis je zelf. Volg onderstaande stappen om online te blijven tijdens je verhuizing.

1. Verdiep je in de verhuisprocedure

Bekijk de verhuisprocedure van de domeinnaam die je wilt verhuizen. Er bestaan verschillende procedures voor domeinnaamverhuizingen. In veel gevallen heb je een verhuiscode nodig. Voorkom verrassingen door van tevoren goed op de hoogte te zijn.

2. Bepaal of er sprake is van een overdracht

Wil je de domeinnaam overzetten op een andere naam, dan brengen wij daar overdrachtkosten voor in rekening. Voor een overdracht wordt € 3,25 per domeinnaam gerekend (afhankelijk van de extensie). Is er geen sprake van een overdracht, controleer dan de huidige tenaamstelling van je domeinnaam en gebruik die bij je bestelling om onnodige overdrachtskosten te voorkomen.

3. Maak een back-up van je website en/of e-mail

Maak voordat je de overeenkomst met je huidige provider beëindigt een back-up van je website (en eventuele databases). Je bent dan in het bezit van de meest recente versie van je website. Maak ook een back-up van je e-mail.

4. Vraag je domeinnaam en een pakket aan op onze website

5. Vraag je verhuiscode aan

Of je een verhuiscode nodig hebt voor het verhuizen van je domeinnaam, is afhankelijk van de extensie. Heb je een verhuiscode nodig, vraag die dan nu aan bij je huidige provider. Je huidige provider is verplicht je de verhuiscode toe te sturen. Let op: wij adviseren je om je diensten nog niet op te zeggen. geef aan je huidige hostingprovider door dat je de domeinnaam gaat verhuizen, en dat je deze nog niet wilt opzeggen. Vraag je provider ook om een eventuele registrar lock te verwijderen.

6. Zet je bestanden en (e-mail)instellingen klaar

Bij het aanvragen van de verhuizing van je domeinnaam, heb de domeinnaam en een pakket aangevraagd via onze webshop. Plaats je website op je nieuwe hostingpakket. Gebruik je een database, importeer deze dan vanuit PHPMyAdmin. Maak ook je e-mailadressen opnieuw aan via de Hostingmanager.

Als je alle instellingen hebt aangemaakt heb je je instellingen zowel bij je oude hostingprovider, als ons ingesteld.

7. Test je website op onze server

Gebruik onderstaande testlink om te kijken of je website naar behoren werkt. Als alles goed is ingesteld, kun je de verhuizing starten.

Vul bij 'Domeinnaam' je eigen domeinnaam in. Bij 'servernummer' vul je je eigen servernummer in. Je servernummer vind je in de Hostingmanager: [domeinnaam].server[servernummer].starthosting.nl

Bijvoorbeeld: testdomeinnaam.nl.server7.starthosting.nl

8. Geef je verhuiscode door

Geef je verhuiscode door via het supportformulier in de Hostingmanager. Heb je geen verhuiscode nodig? Volg dan de aanwijzingen in de bevestigingsmail van de registry.

9. Wacht enkele dagen

De verhuizing van een .nl-domeinnaam kan binnen een uur tot een dag afgerond zijn. De verhuizing van een een .com-domeinnaam duurt 3 tot 5 dagen. Het duurt daarna nog 12 tot 24 uur voordat alle internetproviders de DNS hebben ververst.

Je ontvangt je e-mail tijdelijk via beide providers en je websitebezoekers komen verdeeld over beide locaties binnen. Heb je een shop of forum, stel dan een meta-refresh in bij je oude provider om te voorkomen dat dynamische content over beide locaties verdeeld raakt.

10. Beëindig je huidige overeenkomst

Na een week weet je zeker dat je website bij Starthosting voor iedereen op de nieuwe locatie zichtbaar is. Beëindig daarna de overeenkomst met je huidige provider.


Meer vragen over domeinnamen:

Alles in één

 • Hosting
 • E-mail
 • Website
Vanaf 2,75 p/m Bestel

Nieuw! MijnWebsite

Met de eenvoudige software ontwerp je in een paar minuten je eigen website.

 • Zeer eenvoudig in gebruik
 • Keuze uit diverse templates
 • Geschikt voor mobiel
 • Responsive design
 • Professionele tools
Direct aan de slag

Voordelen

 • Hoge kwaliteit, voordelig tarief
 • 10+ jaar ervaring
 • Professionele helpdesk
 • Eenvoudig bestellen
 • Gratis website
 • Direct online

Wat zeggen onze klanten

wow! Net een bericht van starthosting dat mijn automatische verlenging over 10 dagen ingaat - of ik dat wil...! #superservice! @IsabellePeper

Klanten waarderen* ons met:

*klanttevredenheidsonderzoek onder 27.700 klanten

Starthosting Ceintuurbaan 28
8024 AA Zwolle
Telefoon 0900-0771 (lokaal tarief)
(Ma t/m vr: 9.30 – 17.00 uur)
   
 • Prijzen incl. btw © 2017