Kan ik een FTP-programma gebruiken om mijn MijnWebsite te downloaden?

Nee, de websites die je met MijnWebsite maakt, kun je niet met een FTP-programma downloaden. Je website staat namelijk op aparte server, die speciaal voor MijnWebsite is ingericht. Op deze server werkt je website optimaal. Deze server is niet te bereiken met FTP-programma's.

Na het publiceren van mijn MijnWebsite zie ik deze nog niet online staan. Hoe kan dit?

Wanneer je MijnWebsite voor de eerste keer publiceert, kan het even duren voordat de website online te bezoeken is. Op de achtergrond wordt een DNS-wijziging uitgevoerd. Deze DNS-wijziging moet eerst bij je internetprovider bekend zijn, voordat de website online te vinden is. Dit duurt maximaal vier uur.

Worden er back-ups gemaakt en kan ik deze zelf terugzetten?

Nee, dat kan niet. Er wordt alleen een back-up gemaakt van de hele server. Deze back-up is niet geschikt als back-up voor je website. Wil je een wijziging ongedaan maken, gebruik dan de 'ongedaan'-knop in MijnWebsite. Met deze knop kun je content van meerdere dagen terug herstellen. De 'ongedaan'-knop staat rechtsonderin je MijnWebsite.

Ik heb social media-knoppen toegevoegd. Deze werken niet, wat nu?

Na het toevoegen van de social media-knoppen, is het nodig dat je een web-adres invult. Gebruik daarvoor alleen het laatste stuk van het web-adres. Bijvoorbeeld: https://facebook.com/pages/voorbeeld-voorbeeld is het hele Facebook-adres. In het Facebook-veld in MijnWebsite vul je dan in: /pages/voorbeeld-voorbeeld

Wat zijn metatags en metabeschrijving?

Om je website beter vindbaar te maken, is het handig om metatags en een metabeschrijving voor al je pagina's te gebruiken. De metatags zijn kernwoorden, gescheiden door komma's. Vul hier alleen kernwoorden in die iets over de betreffende pagina zeggen. De metabeschrijving gebruik je om een korte samenvatting van de pagina te geven. Probeer je pagina in drie tot vier korte zinnen samen te vatten. Zoekmachines gebruiken deze informatie om snel te zien welke inhoud een bepaalde pagina heeft. Zo kunnen ze sneller zien of je belangrijke en handige informatie op je website hebt staan.

Ik heb al een website van MijnWebsite gemaakt, maar wil toch graag een ander template. Kan dat, zonder dat ik alles kwijtraak?

Ja, bij het wisselen van template blijft alle inhoud van je MijnWebsite gewoon bewaard. Je kiest een ander template door in MijnWebsite op 'Design' te klikken. Klik hierna op 'Kies andere template' om een nieuw template uit te zoeken.

Kan ik bezoekersstatistieken van mijn MijnWebsite zien?

Ja, binnen MijnWebsite kun je de bezoekerstatistieken van je gepubliceerde website vinden. De statistieken laten zien hoeveel bezoekers je hebt gehad en welke pagina's zij hebben bezocht. Heb je liever meer statistieken tot je beschikking, dan kun je Google Analytics aan je MijnWebsite koppelen. Klik binnen MijnWebsite op 'Instellen' en voer je Google Analytics-code in bij 'Bezoekers statistieken'. Ga naar https://analytics.google.com/ voor meer informatie over Google Analytics en de Google Analytics-code.

Ik wil graag wat aan de MijnWebsite-software laten toevoegen. Waar kan ik dit aangeven?

MijnWebsite wordt door onszelf ontwikkeld. Heb je tips, of een idee voor extra functionaliteit binnen MijnWebsite, laat ons dit dan weten. Je kunt ons altijd een bericht via het supportformulier sturen. Onze ontwikkelaars zoeken dan graag uit wat de mogelijkheden zijn.

Alles in één

 • Hosting
 • E-mail
 • Website
Vanaf 2,75 p/m Bestel

Nieuw! MijnWebsite

Met de eenvoudige software ontwerp je in een paar minuten je eigen website.

 • Zeer eenvoudig in gebruik
 • Keuze uit diverse templates
 • Geschikt voor mobiel
 • Responsive design
 • Professionele tools
Direct aan de slag

Voordelen

 • Hoge kwaliteit, voordelig tarief
 • 10+ jaar ervaring
 • Professionele helpdesk
 • Eenvoudig bestellen
 • Gratis website
 • Direct online

Wat zeggen onze klanten

wow! Net een bericht van starthosting dat mijn automatische verlenging over 10 dagen ingaat - of ik dat wil...! #superservice! @IsabellePeper

Klanten waarderen* ons met:

*klanttevredenheidsonderzoek onder 27.700 klanten

Starthosting Ceintuurbaan 28
8024 AA Zwolle
Telefoon 0900-0771 (lokaal tarief)
(Ma t/m vr: 9.30 – 17.00 uur)
   
 • Prijzen incl. btw © 2017